Ljetni kamp GK Trešnjevka – recenzija

Foto: PublicDomainPictures/pixabay.com

Foto: PublicDomainPictures/pixabay.com

Ljetni kamp  GK Trešnjevka

Napomena: recenzije kampova se temelje na osobnom iskustvu roditelja i djeteta.

S kampom na Jarunu smo se  susreli tijekom kraja ljetne sezone 2017. godine.

Opće informacije navedene na službenim stranicama (ljeto 2017.):

Mjesto održavanja: (Jarnovićeva 100)  (Prečko)

Vrijeme održavanja: 5 dana ( pon-pet ) od 08:30 do 16:30 sati tijekom ljeta.

Termini: od 19.06. do 14.07. i  21.08. do 01.09.

Program (naveden na službenim stranicama)

Jutra će biti rezervirana sportske aktivnosti – nogomet na umjetnoj travi, tenis na terenima u neposrednoj blizini, igranje u ograđenom parku i za kraj, sportska gimnastika.

Popodnevni termini oduševit će sudjelovanjem u laboratoriju gospodina Trešnjića gdje će se svi moći okušati u znanstvenim aktivnostima. Jedan dan mališani će biti kemičari i izrađivati kristale, eksplozije i vatromet. Drugi dan pomoći će gospodinu Trešnjiću odgonetnuti pismo tajne obožavateljice! Na dan kada su meteorolozi izrađivat će kišomjere, vjetrenjače, avione. Jedan dan biti će i izviđači gdje će na poludnevnom izletu učiti snalaženje u prirodi, istražiti okolicu i izrađivati kompase. Dobiti će priliku biti i vatrogasci te će izrađivati model za gašenje požara koji će ocijeniti pravi vatrogasci u vatrogasnoj postaji!

Cijena: 1000,00 kn (Kupovinom preko ponude dana cijena je 599 kn)

Iskustvo s kampa

Kontaktirali smo kamp putem emaila radi informacije o slobodnim terminima i dobili smo odgovor u roku od 1 dana. Nakon potvrde o slobodnom mjestu u kampu, izvršili smo kupovinu preko Ponude dana, gdje je cijena petodnevnog kampa bila cjenovno povoljnija (ušteda od 40% na redovitu cijenu kampa).

Prilikom kupovine morate odabrati za koji tjedan kupujete kupon i samim time rezervaciju u kampu. Sigurnosti radi, obavijestili smo i kamp da smo izvršili kupovinu i da rezerviramo termin u željenom razdoblju.

Dolazak:

Na službenim stranicama kampa je navedeno da je dolazak djeteta u 08:30 sati. Prilikom prvog dolaska smo dijete doveli u kamp u navedeno terminu. Jedan od trenera je bio na recepciji kampa i upisao ime i prezime djeteta i kontakt na roditelje. Potom je dijete upućeno u svlačionici gdje može odložiti torbu.

Osobno nas je prostor kampa oduševio. Kao što možete vidjeti i na službenim stranicama GK Trešnjevka, prostor je moderno uređen i osim velike gimnastičke dvorane, raspolaže s još jednom prostorijom u kojoj se nalazi televizor, stolice za djecu i stol, igračke i dosta knjiga namijenjenih za djecu.

Prilikom razgovora s trenerima, dobili smo informaciju da se dijete može dovesti u kamp već od 08:00 sati.

Prehrana:

Još jedna od pozitivnih stvari kampa je ponuda 3 obroka za polaznike kampa. Poslužuje im se doručak, ručak i užina.

Hrana je prilagođena djeci i onom što djeca najrađe jedu. Mi osobno nemamo zamjerku za izbor ponuđene hrane. Djetetu na kampu nismo imali potrebe ništa dodatno spremati u ruksaku i uvijek nas je sito dočekalo. Dijete je znalo naglasiti da je tražilo da dobije više od jedne ponuđene užine (ili doručka) i uvijek je dobilo ono što je tražilo.  Doista se pazilo da djeca ne ostanu gladna.

Sportovi:

Prema našem iskustvu djeca su u tjedan dana prošli sljedeće sportove: nogomet, tenis, gimnastika, igre u parkiću.

Radionice i aktivnosti:

Znanstvene radionice, izrada i puštanje aviona od papira, različiti papirnati ukrasi, potrga za skrivenim blagom i slične, iznimno zabavne aktivnosti.

Pokloni od organizatora:

Na ovom kampu dijete nije dobilo nikakav oblik poklona.

Odlazak:

Organizirani odlazak djece s kampa je od 16:00 sati. Službeno bi se po dijete trebalo doći do 16:30, ali iz iskustva možemo posvjedočiti da nismo doživjeli nikakvu neugodnost i ako smo došli i iza navedenog vremena po dijete. Prilikom dolaska, djeca se nalaze u prostorija s televizijom gdje gledaju televizor, slažu legiće ili proučavaju knjige.  Prilikom preuzimanja djece nitko ne vodi evidenciju tko preuzima dijete.

Dobre strane kampa sa stajališta jednog roditelja:

  • Dobro organizirano vrijeme – uz sportove, imaju različite, zanimljive, kreativne i edukativne aktivnosti o kojima će dijete vrlo rado pričati.
  • Vrijeme odlaska – tolerancija na dolazak iza 16:30
  • Dvorana za gimnastiku – dobro opremljena i s aktivnostima i za djecu koja nisu gimnastičari
  • Tri obroka – iznimno važno
  • Prostor s raspoloživim knjigicama i igračkama
  • Upoznavanje novih prijatelja

Strane kampa na kojima bi se trebalo poraditi:

  • Evidencija djeteta prilikom svakog dolaska i odlaska s kampa.

Napomena: možda djeluje pretjerano, ali nama roditeljima bi ipak ulilo neku sigurnost da se dijete evidentira da je došlo, kao i da se vodi evidencija da je napustilo kamp.  Budući da je ipak riječ i o manjoj djeci, mogućnost da se osigura da se prati da netko dijete slučajno ne zaluta.

Dojam djeteta: 

U ovoj godini bismo željeli naglasiti da se upravo ovaj kamp najviše svidio djetetu. Razlog tome je prema njegovim riječima fokus i na druge aktivnosti osim samog sporta. Naročito je istaknuo  znanstvene pokuse i potragu za blagom. Naime potraga za blagom je dobro osmišljena i uključivala je nekoliko koraka i suradnju cijelog tima kod pronalaska skrivenog blaga. Skakanje po trampolini i super animatori su upotpunili dojam.

Završne ocjene ( rangirano s brojem zvjezdica)

Cijena:                 ****

Djelatnici u radu s djecom:          *****

Organizacija:      *****

Izbor aktivnosti:               *****

Stručnost:           *****

Opći dojam:       *****

Author: Mali Genijalci

Share This Post On