Premijerna izvedba predstave “ŠUMASTIKUS“

PREMIJERNA IZVEDBA PREDSTAVE “ŠUMASTIKUS“ U ZAGREBAČKOM PLESNOM CENTRU

 

Foto: Zagrebački plesni centar

Foto: Zagrebački plesni centar

Nagrađivani glumci Sanja Milardović i Petar Cvirn, u zajedničkoj su režiji i izvedbi ostvarili dječju predstavu “Šumastikus“. Njezina prva izvedba najavljuje bogatu sezonu premijera Zagrebačkog plesnog centra

 

Zagreb, 14. ožujka 2017. – U Ilici 10/1 spremaju se brojne novosti u nadolazećem razdoblju koje idu u prilog kulturnom životu Zagrepčana, ali i svih ostalih posjetitelja. Petar Cvirn i Sanja Milardović udružili su snage kako bi sve započelo u najboljem mogućem raspoloženju. Područje dječjeg kazališta im nije strano, a iza sebe imaju niz institucionalnih i vaninstitucionalnih projekata vezanih uz najmlađe. Njihov zadnji autorski projekt “Šumastikus“ nastao je u koprodukciji Umjetničke organizacije TeatruM iz Zagreba i Zagrebačkog plesnog centra te uz suradnju sa Plesnim centrom Tala.

 

“Šumastikus“ je predstava o Rozi i Drašku, dva naizgled potpuno različita djeteta, ali i karaktera, koja se zajedno nađu izgubljeni u šumi i ovise samo jedno o drugome. Povremene svađe, zajednička otkrića i pokušaji preživljavanja u prirodi prožeti čarobnim pričama lektirnih naslova kao što je Šuma Striborova, čine ovu predstavu magičnim mjestom protagonista, a time i zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za našu publiku.

 

„Predstava “Šumastikus“ je multiadaptivna predstava u pokretu, zamišljena da se igra u šumama gdje je, uostalom, smještena radnja. Ipak, zbog veće pristupačnosti ona dolazi i u prostore vrtića i škola te u  prostore na otvorenom. Osim toga, predstava ima već ugovorene prve dvije turneje u Njemačkoj, u ožujku i svibnju 2017. godine“, izjavio je Petar Cvirn te nadodao kako su mu projekti za djecu „izuzetno dragi jer su oni najiskrenija publika“.

 

Foto: Zagrebački plesni centar

Foto: Zagrebački plesni centar

Radovi Sanje Milardović i Petra Cvirna nikad ne prođu nezapaženo o čemu svjedoče brojne nagrade koje su dobili u svojim bogatim karijerama. Predstava “Šumastikus“ zasigurno neće biti iznimka stoga je poželjno svoje mjesto u Zagrebačkom plesnom centru osigurati što prije.

 

Nakon premijere, koja je u programu 18. ožujka, predstava je ponovno na rasporedu 29. ožujka.

Karte po cijeni od 30 kuna moguće je rezervirati na mail blagajna@zagrebackiplesnicentar.hr ili na web stranici www.zagrebackiplesnicentar.hr. Osim toga, dostupne su na blagajni ZPC-a radnim danom od 16 do 20 sati te vikendom sat vremena prije predstave.

 

 

 

Author: Mali Genijalci

Share This Post On