Priča mi se priča na Ribnjaku

događanja za djecu

PRIČA MI SE PRIČA

Tko priča?

Teatar Poco Loco u suradnji s Centrom za mlade Ribnjak
Redateljica: Renata Carola Gatica
Glumci: Maja Katić, Zrinka Kušević, Dean Krivačić, Dunja Fajdić i brojni gosti

Koje priče pričamo u listopadu?

  • 9.11. Šuma Striborova, I.B.Mažuranić
  • 16.11. Janko i čarobni grah, braća Grimm
  • 23.11. Čupavica, norveška bajka
  • 30.11. To je moja priča!, priča iznenađenja

događanja za djecu

Svake nedjelje u listopadu u Centru za mlade Ribnjak u 11h djeca i roditelji mogu prisustvovati polusatnom pričanju priča uz “žive ilustracije” i pratnju glazbe.
Tako djeca povezuju sadržaj priče s određenom audio-vizualnom senzacijom i u najranijoj dobi dobivaju priliku upoznati (čuti i vidjeti) različita glazbala.

Na kraju svake priče, djeca samostalno ili uz pomoć odraslih, na papirić ispisuju temu, motiv, lik, tj. o čemu bi voljeli čuti priču. Od svih prijedloga, izvući ćemo jedan i izvesti priču na zadanu temu u zadnjoj nedjelji mjeseca listopada (30.11.) kada sve lišće i kestenje konačno padnu na zemlju.

Cijena ulaznica je deset kuna.

ZAŠTO DJECI TREBA ČITATI I PRIČATI PRIČE?

Mnogi važni dokumenti i strategije vezane uz čitanje naglašavaju da je upravo metoda glasnog čitanja ključna za razvijanje čitateljskih navika i kasniji uspjeh u školi te općenito uspjeh u stjecanju znanja i vještina. Glasno čitanje djeci često služi i prevenciji poteškoća u čitanju koje se mogu javiti već u najranijoj dobi.

Glasno čitanje stavlja knjige u središte pažnje te ih predstavlja kao izvore ugodnog, vrijednog i uzbudljivog iskustva. Djeca, koja od najranije dobi nauče vrijednost knjiga najčešće postanu vrsni samostalni čitatelji. Čitanjem se proširuje dječji vokabular i proširuje opće znanje, omogućava upoznavanje s književnim jezikom koji se znatno razlikuje od svakodnevnog govora te tako djeca bolje razumiju složene rečenične strukture i razvijaju kognitivne sposobnosti.

Čitanje poboljšava našu sposobnost da slušamo, posebno ako čitamo naglas. Vrijedi i obrnuto – sposobnost slušanja pozitivno utječe na čitanje.
Čitanje izaziva naš um da se uvijek i iznova fokusira, a takvu sposobnost koncentracije zatim lakše primjenjujemo u drugim aktivnostima

događanja za djecu
TEATAR POCO LOCO I CENTAR ZA MLADE RIBNJAK

Pričanje priča vikendom osim zabave nudi edukativnu vrijednost, popratne radionice u CZK Ribnjak i boravak na svježem zraku, igru u parku u samom centru grada, te stjecanje novih prijateljstva kroz iskustvo slušanja priča.

Dođite, slušajte priče, neka vaša mašta raste!

Čekaju vas Jura i Ziz iz TV VRTIĆ-a, Dunja iz Školskog sata koja posuđuje glas Pčelici Maji koja trenutno zuji po kinima…Naša Renata redateljica je nagrađivanih predstava za djecu i mlade (Mala djeca veliki ljudi), Ziz i Maja iskusne su dramske pedagoginje, glumice i mlade mame, te jako dobro znaju kako najmlađima treba ispričati priču i to – ne bilo koju.

Author: Mali Genijalci

Share This Post On