Tko je osvojio titulu najboljeg mladog sportskog novinara

Osvojio titulu najboljeg mladog sportskog novinara

 i put u Berlin na finale UEFA Lige prvaka

 

14-godišnji Filip Marčec iz okolice Zagreba (Vurnovec, Sesvete) pobjednik je natječaja u pisanju sastavaka koji je održan u sklopu projekta „Nogomet za prijateljstvo“. Njegov sastavak nazvan „Život je jedna duga nogometna utakmica u kojoj pobjeđuje prijateljstvo“ oduševio je žiri, a Filipu osigurao putovanje u Belin na Međunarodni forum Nogomet za prijateljstvo (Football for Friendship) te ulaznicu za finale UEFA Lige prvaka.

„Svatko tko voli nogomet, sanja o odlasku na finale Lige Prvaka. Napisavši pobjednički članak, moj san postati će stvarnost. Zajedničkim druženjem, moji vršnjaci i ja spojit ćemo nogomet i prijateljstvo,“ oduševljeno je komentirao Filip.  

Ovaj učenik 8. razreda osnovne škole Vugrovec – Kašina, ujedno je i urednik školskog digitalnog lista „Zvon“, a svojim novinarskim umijećem već se istaknuo i sudjelovanjem na ovogodišnjoj državnoj smotri LiDraNo. U Berlinu će pak, zajedno sa vršnjacima iz 23 zemlje svijeta, steći svoje prvo međunarodno iskustvo prateći uživo aktivnosti na Međunarodnom forumu Nogomet za prijateljstvo.

Na dosad najvećem trećem Gazpromovom Međunarodnom dječjem forumu Nogomet za prijateljstvo koji će se održati od 4. do 7. srpnja u Berlinu, sudjelovati će i mlađi pioniri iz GNK Dinamo Zagreb. Forum će okupiti timove dječaka i djevojčice u dobi od 12 do 14 godina, koji će osim međusobnog upoznavanja i druženja s nogometnim legendama, odmjeriti snage u Međunarodnom turniru uličnog nogometa. Po završetku Foruma, svi zajedno će prisustvovati finalu UEFA Lige prvaka.

 

Foto: komunikacijski ured

Foto: komunikacijski ured

Više informacija o projektu:

Međunarodni dječji društveno odgovorni projekt NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO Gazprom provodi u 24 zemlje svijeta. Cilj projekta je popularizacija i razvoj nogometa među mladima te poticanje tolerancije i prijateljstva među djecom iz različitih zemalja. Ključne vrijednosti koje promoviraju sudionici projekta su: prijateljstvo, jednakost, pravda, zdravlje, predanost, mir, pobjeda i tradicije. Svjetska nogometna legenda Franz Beckenbauer je globalni ambasador projekta. Projekt na globalnoj razini koordinira AGT Communications Group (PROI, Rusija), a na nacionalnoj razini Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri (PROI, Hrvatska).

Author: Mali Genijalci

Share This Post On