Boje i fina motorika uz šarene čavliće

kreativne ideje djeca

Foto: maligenijalci.com

Fina motorika ruku

Spominjali smo i ranije kako je razvoj fine motorike, nužan preduvjet za uspješno savladavanje i ostalih aktivnosti s rukom, poput držanja olovke, pisanja, različitih sportova i sličnih aktivnosti.

No najvažnije je da djeca zapravo uživaju u tim aktivnostima. Ako pripremite za djecu izazov koji je šaren, jednostavan i drugačiji, dijete će ga s radošću prihvatiti da ga riješi. Dijete se igra i vježba ruke, a uspješno obavljen zadatak razvija njihovo samopouzdanje i želju za novih izazovima i učenjem.

Osvrnite se oko sebe i pronaći ćete pregršt ideja kako zabaviti dijete, a da pri tome ne morate prelistati katalog i kupiti novu igračku.

Mi Vam danas donosimo prijedlog za ploču od stiropora, s dodatkom šarenih čavlića i obojenih kružića. Zadatak je jednostavan, a koristi su višestruke.

fina motorika

Foto: maligenijalci.com

Što Vam je potrebno:

  • Stiropor
  • Šareni čavlići
  • Bojice (flomasteri ili voštane bojice)
fina motorika

Foto: maligenijalci.com

Upute:

  1. Iscrtajte na stiroporu puno različitih kružića u bojama u kojim imate čavliće.
  2. Stavite čavliće pred djetetom i neka pokuša staviti ogovarajući čavlić na svoje mjesto.
  3. Pri tome neka ponavlja boje (plavi čavlić ide u plavi kružić).
  4. Ne zaboravite pohvaliti dijete za uspješno obavljen zadatak.

 

fina motorika

Foto: maligenijalci.com

Za kraj ćemo Vam iznijeti osobne utiske navedene aktivnosti.

Mi smo oduševljeni. No ono što nas je najviše iznenadilo je što su mali pomagači i nakon riješenog zadatka, ponovo izvadili čavliće i izazov riješili još nekoliko puta.

Ploču smo odlučili spremiti  za vrijeme kad nam opet zatreba. Možete učiniti isto i vi. Svi roditelji ponekad zatrebaju onih 5 minuta mira, da nešto mogu završiti, a ova ploča je pravo rješenje za to.

Savjet: namijenjeno djeci od 2 godine pa na dalje, no važno je da mi budete prisutni prilikom rješavanja zadatka radi sigurnosti.

fina motorika

Foto: maligenijalci.com

Author: Mali Genijalci

Share This Post On