Braća Grimm – Željka Udovičić CRVENKAPICA

 

Zagrebačkom kazalištu lutaka velika je čast predstaviti novu premijeru, koja će biti izvedena

u petak 20. studenog 2015. u 19 sati.

Pretpremijera je na rasporedu 19. studenog u 18 sati.

Foto: Ines Novković

Foto: Ines Novković

 

 

Jedna od najpoznatjiih svjetskih bajki, priča o radoznaloj i zaigranoj djevojčici koja se nije odvajala od crvene kapice po kojoj je dobila ime, stigla je do nas iz davnine, a oblik u kojem je danas poznajemo dali su joj Charles Perrault i braća Grimm. „Ta vesela, inače poslušna djevojčica nasjest će na trik slatkorječivog Vuka i skrenuti na krivi put, ali samo zato što je radoznalo, zaigrano, brzopleto dijete. Kakva djeca i trebaju biti. Stoga svi mi itekako dobro razumijemo njezine želje, strahove, očekivanja i svatko se od nas u njima prepoznaje“, piše autorica teksta Željka Udovičić.

crvenkapica

Foto: Ines Novković

Leo Katunarić, redatelj ove suvremene, a opet klasične Crvenkapice, o pristupu toj slavnoj priči kaže: „Nastojali smo očuvati klasičnu priču, ali i približiti je publici koja je ovisna o ekranima svake vrste − televizijskim, računalnim, mobitelskim pa čak i rendgenskim. U predstavi stoga koristimo više vrsta lutkarskih tehnika za pojedine likove. Pratimo svima dobro poznatu priču, ali vuk će zavesti Crvenkapicu na krivi put songom nalik na one u televizijskim šouovima, a događanja u njegovu trbuhu pratit ćemo putem rengendskog ekrana. Svršetak nećemo otkriti, ali recimo samo da će djeca u njemu odigrati važnu ulogu.“

Janko Popović Volarić u ovoj Crvenkapici igra legendarnoga Vuka. „Lutkarski i glumački izazov bio je dočarati vuka koji je istodobno strašan i smiješan, napasan i strašljiv. Zahvaljujući izvrsnoj glumačkoj ekipi i inventivnoj režiji Lea Katunarića, vjerujem da smo uspjeli postići da ova stara i svima poznata priča bude zabavna djeci i intrigantna odraslima“, rekao je Janko Popović Volarić.

crvenkapica

Foto: Ines Novković

U naslovnoj ulozi pojavljuje se Matija Prskalo, vuka je oživio Janko Popović Volarić, a ostale likove glume Andrea Baković, Maja Nekić, Mira Bosanac, Boris Mirković i Branko Smiljanić.

Predstavu je režirao Leo Katunarić, a dramatizaciju potpisuje Željka Udovičić. Duhovite i maštovite lutke osmislila je Vesna Balabanić, kao i maštovitu scenografiju. Skladatelj je Mario Mirković, koreografkinja Đurđa Kunej, a dizajn svjetla potpisuje Dražen Dundović.

 

Author: Mali Genijalci

Share This Post On