Budite maleni graditelji uz strukture sa slamkama

kreativne ideje za djecu

Foto: maligenijalci.com

Strukture sa slamkama

Projekti za malene inženjere, jedni su od najdražih aktivnosti same djece. Možete graditi uz pomoć različitih objekata koje imate u vlastitom domu, a neke ideje smo Vam i ranije preporučili na našem portalu.

Danas nas je oduševio projekt sa slamkama. Vjerujem da ni Vi sami niste znali kako slamke mogu poslužiti za izradu zanimljivih objekata.

Budući da u jednom pakiranju slamki imate veliku količinu raznobojnih slamčica za projekt, nemojte oklijevati i kroz samo nekoliko minuta pripreme motivirajte djecu da budu mali inženjeri u strukturama sa slamkama.

Ako imate starije dijete dozvolite mu da pomogne rezati slamčice i obvezno im dopustite da svoje ideje pokušaju pretočiti u stvarnost. Jednostavno, a zabavno. Nemojte oklijevati i pridružite nam se.

Iskoristite vrijeme da razgovarate s djecom o njihovim idejama, te im pomognite da svoje ideje pretvore u stvarnost, a iskreno vjerujemo da kada aktivno slušate svoje dijete jako puno možete naučiti o njemu. Djeca su posebna, s jedinstvenim idejama i pogledom na svijet.  Osluhnite ga, jer takvi razgovori su neprocjenjivi.

strukture sa slamkama

Foto: maligenijalci.com

Što Vam je potrebno:

  • Slamke
  • Škare
  • Ljepljiva vrpca
strukture sa slamkama

Foto: maligenijalci.com

Upute:

  1. Zarežite slamku s donje strane (suprotna od dijela gdje se pije).
  2. Pripremite ljepljivu vrpcu izrezanu na dijelove (ako poželite više objekata zalijepiti).
  3. Zarezani dio slamke ugurajte u dio slamke koji služi za ispijanje.
  4. Pustite mašti na volju i kreirajte različite objekte.
Foto: maligenijalci.com

Foto: maligenijalci.com

Naši mali pomagači su i ovaj put kroz zabavu i smijeh kreirali zanimljive objekte. Od kruna, ogrlica, geometrijskih objekata do smiješnog čovječuljka, ohrabrite se i vi i pokušajte izgraditi zanimljive objekte u svom domu.

Naposljetku smo napravili svi zajedno jednu veliku strukturu koja je bila iznimno zanimljiva, da smo je odlučili trajno pohraniti u dječju sobu.

Zabavite se i uživajte i s pohvalom za dječje kreacije nagradite i svoje dijete.

strukture sa slamkama

Foto: maligenijalci.com

Author: Mali Genijalci

Share This Post On