Lepezama od papira do šarenih dekoracija

lepezama od papira

Foto: maligenijalci.com

Šarene dekoracije

Dječja soba je poseban kutak u domu u kojem bi svaki njezin stanovnik trebao imati udio svojih zamisli u njezinoj dekoraciji.

Slike iz časopisa i kataloga idealnih dječji soba nisu ono što čini sobu pravim kutkom i za Vašeg mališana.

Soba koja pripada djeci bi trebala omogućiti djeci nesmetanu igru, ali i odisati djetetovom osobnošću i stvarima koje ih zanimaju.

Kreativnih ideja za dekoraciju dječjih soba možete pronaći doista svugdje. Od gotovih ukrasa u shopping centrima, još većoj ponudi na web shopovima, do dekorativnih ideja kreativnih osoba koje sami možete izraditi.

Kao i uvijek, pobornici smo jedinstvenih ukrasa u kojem i sama djeca mogu sudjelovati prilikom izrađivanja. Pokažimo im svojim primjerom da uz dobru volju, malo truda i rada, maštom i zajedničkim snagama, možemo i sami napraviti nešto zanimljivo, fora i korisno.

 

kreativne id

Foto: maligenijalci.com

Što Vam je potrebno:

  • Šareni papir – možete i običan bijeli papir obojiti.
  • Savjet: najbolji omjer kod kupovine papira u boji je  da kupiti papir u boji za printanje. 500 kom šarenog papira dobijete po cijeni od 30tak kn., a imat će te ga jako dugo.
  • Ljepljiva vrpca
  • Škare

 

lepezama od papira

Foto: maligenijalci.com

Upute:

  1. Izrežite papir da bude oblik kvadrata.
  2. Presavinite papir u obliku harmonike.
  3. Harmoniku od papire spojite uz pomoć ljepljive vrpce na sredini, da dobije izgled lepeze.
  4. Napravljene lepeze spajajte s drugim na suprotnim krajevima.
  5. Nakon što ste pospajali napravljene lepeze, dekorirajte zid sukladno svojim i dječjim idejama.
lepezama od papira

Foto: maligenijaci.com

Kod izrade dekoracije od papirnatih lepeza, dobro je znati da i mlađa djeca mogu sudjelovati i pomoći u izradi. Naš najmlađi pomagač je imao 3 godine, ali je spretnim rukama presavinuo veliki broj papira i ponosno ih sve prebrojao.

Stoga nemojte oklijevati i uključite i svoju djecu u ovu aktivnosti. Mnoštvo je dobrih strana ovakvih aktivnosti, među kojima su razvoj fine motorike, osjećaj zajedništva i ponosa, igra, zabava i poticanje kreativnog razmišljanja i izražavanja.

Soba našeg malog pomagača je sad dekorirana njegovom dekoracijom, a boje i lepeze su se savršeno uklopile među super junake i aute.

Bojama i ukrasima dodajmo dašak veselja u svaki dječji kutak.

 

kreativni kutak

Foto: maligenijalci.com

Author: Mali Genijalci

Share This Post On