Napravite boje za kupanje

Boje za kupanje

Foto: maligenijalci.com

Boje za kupanje

Vrijeme za kupanje većina djece voli. Voda je zanimljiva i opuštajuća i mlađoj i starijoj djeci. Balončići od sapunice, brodići i ostale igračke koje plove, prazne boce šampona, pretapanje vode iz jedne u drugu čašu i brojne druge aktivnosti su razlog zašto je kupanje baš toliko zabavno.

Nemojte ih požurivati iz tople vode ako uživaju. Opustite se uz njih i nemojte se zamarati ako koja kap izađe iz kade. Sve je to igra i upoznavanje svijeta, u konkretnom slučaju vode.

Možete iskoristiti to vrijeme i objasniti im nešto više o vodi. Npr.: što je para, u kojim se sve oblicima voda pojavljuje u prirodi, možete i komadić leda ponijeti i demonstrirati kako se pretvara iz krutog u tekuće stanje i nadopuniti njihovu maštu i znanje.

Danas ipak donosimo nešto kreativno i zabavno. Donosimo vam ideju za malo umjetnosti za vrijeme kupanja i slikamo po pločicama ( ili zastorima, staklu tuš kabine) s bojama za kupanje.

Jednostavno za napraviti, od svega dva sastojka i najvažnije, lako perivo, s jednim prelaskom vode preko „slika“ boja se uklanja. Dobri motivi zašto kupanje začiniti kreativnim i isprobati nešto novo s vašim djetetom.

Boje za kupanje

Foto: maligenijalci.com

Što Vam je potrebno:

  • Pjena za brijanje
  • Boja za kolače
  • Posudice ( čašice, podlogu za tempere ili plastični tanjur)
  • Kistovi
Boje za kupanje

Foto: maligenijalci.com

Upute:

  1. Stavite pjenu za brijanje u posudicu.
  2. Dodajte boje za kolače i promiješajte.
  3. Slikanje može početi.
Boje za kupanje

Foto: maligenijalci.com

Naši pomagači su se zabavili. Slikali su i po kadi i po pločicama, pa čak i po pipi iz koje ide voda. Miješali su boje, slikali su po sebi, promatrali kako pjena plovi i nikako nisu željeli izaći van. Zabavno vrijeme i za njih i za nas. Isprobajte i Vi.

 

Author: Mali Genijalci

Share This Post On