Pečati napravljeni od mrežice

Pečati za djecu

Foto: maligenijalci.com

Pečati za djecu

Do sada smo izradili razne pečate, bilo od krumpira ili lišća, slike su bile unikatne i donijele našim pomagačima pregršt lijepih i zabavnih trenutaka. Što bismo mogli reći o slikama napravljenih uz pomoć pečata.

Samo lijepe riječi, naravno. Ne zahtijevaju posjedovanje određenih vještina, poput pravilnog držanja kista, da bi se stvorile unikatne i vesele slike.

Prva zabluda roditelja je da će slike izrađene s pečatima biti sve iste. Ne slažemo se s tom tezom. Sva djeca su različita i njihova mašta nema granica. Mi možda vidimo nekoliko načina stavljanja otisaka, ali svako dijete može imati svoju viziju slikanja s njima. Redovi, preklapanja, stvaranje oblika, pejzaža, ideje su neograničene.

Danas slikamo uz pomoć pečata napravljenih od mrežice. Zanimljiv uzorak koji daje pečat je pokretač dobrih ideja. Pustite mašti na volju i ne sputavajte male slikare ograničenjima, najljepše slike stvaraju neograničeni umovi.

Pečati za djecu

Foto: maligenijalci.com

Što Vam je potrebno:

  • Mrežica (mi smo koristili mrežicu od mandarina)
  • Prozirna folija (alternativa su vrećice)
  • Nekoliko zgužvanih papira (možete koristiti i brašno, rižu i sl. objekte za oblikovanje kuglica)
  • Boja (tempere i vodene bojice su odlične za ovu aktivnost)
  • Papir za crtanje
Pečati za djecu

Foto: maligenijalci.com

Upute:

  1. Raširite foliju i u nju umetnite zgužvanu okruglicu od papira (umotavamo je kako se zbog vode i boja ne bi raspala prilikom korištenja).
  2. Zavrtimo je na vrhu i stavimo u mrežicu.
  3. Dobro pričvrstimo da se mrežica ne otvara i pečat je spreman.
  4. Pripremite boje i papir i slikanje može krenuti.
Pečati za djecu

Foto: maligenijalci.com

Pečati za djecu

Foto: maligenijalci.com

Naši utisci su pozitivni. Mi volimo slikati i ne prođe gotovo niti jedan dan da naši mali pomagači nešto ne nacrtaju/naslikaju. Upoznavanje s novim metodama kako se mogu stvarati lijepe slike uvijek je dobrodošlo. Pokušajte i Vi.

 

Pečati za djecu

Foto: maligenijalci.com

Author: Mali Genijalci

Share This Post On