Plastelin od samo dva sastojaka

Foto: maligenijalci.com

Foto: maligenijalci.com

Domaći plastelin

Prije nego što se odlučimo nešto objaviti na našem portalu, a odnosi se prvenstveno na praktične stvari, uvijek i sami s našim malim pomagačima isprobamo novitet.

Neke stvari nas odmah oduševe i ne možemo dočekati da ih podijelimo s našim čitateljima. Neke stvari koje su nam se na pravu ruku činile zanimljivim, nisu oduševile naše male pomagače, pa ih nismo objavili.

No danas smo odlučili objaviti kako izraditi plastelin od dva sastojka. Dugo smo se promišljali u koju kategoriju da njega stavimo. Ipak smo odlučili da objavimo recept, s našom  procjenom pozitivnih i negativnih strana recepta.

Foto: maligenijalci.com

Foto: maligenijalci.com

Što Vam je potrebno:

 • Regenerator
 • Kukuruzno brašno
Foto: maligenijalci.com

Foto: maligenijalci.com

Upute:

 1. Pomiješajte dva sastojka do željene gustoće

Prvo ćemo krenuti sa stvarima koje su nas kod ovog recepta oduševile:

 • Jednostavno za napraviti – doslovno u jednoj minuti se plastelin napravi.
 • Djeca mogu sudjelovati u izradi – sva djeca vole sudjelovati u izrađivanju stvari. Bilo da su igračke u pitanju, eksperimenti s kojima radimo, mali projekti, tehnike crtanja, učenja i brojne druge stvari, djeca uvijek žele pomoći i s ponosom obavljaju povjeren zadatak.
 • Prekrasan miris – moramo uvrstiti i ovo svojstvo plastelina od dva sastojaka. Zašto?! Jer su djeca neprestano mirisala plastelin i uživali u ugodnom mirisu.

Sjećate se možda romana Marcela Prousta U potrazi za izgubljenim vremenom i kako su mirisi pobuđivali davna sjećanja u njemu. Eto odgovara zašto su mirisi na popisu. Osjetilo mirisa su moćni pokretač sjećanja, a tko zna, možda se jednom kroz miris cvjetnog regeneratora podsjete mirisnog plastelina i zabave uz njega.

 • Glatkoća i mekoća – zahvaljujući regeneratoru plastelin je mekan na dodir i prilikom prelaska prstom kroz njega izuzetno ugodan.
 • Kreativnost i maštovitost – kao i kod običnog plastelina, ne smijemo zaboraviti da i s ovim plastelinom djeca su se zabavili i dio mašte oživjela.
 • Jeftino za izradu – ako imate stari regenerator koji vam ne odgovara možete ga iskoristiti. Također regenerator ne mora biti skup, pa ga možete nabaviti već od 5 kn.
Foto: maligenijalci.com

Foto: maligenijalci.com

Negativne stvari:

 • Količina – jednostavno smo napravili premalo plastelina za svu djecu. S toga ako imate više djece, pripazite na količinu sastojaka.
 • Manjak šarenila – nedostajale su nam boje. Pokušali smo koristiti prehrambene boje, ali nekako nisu bile dovoljno šarene za ovakav plastelin.
Foto: maligenijalci.com

Foto: maligenijalci.com

Svakako je dobro isprobati nove stvari i nove načine igranja. Neke nas oduševe više, neke manje. No kad zbrojimo vrijeme koje smo proveli testirajući sve aktivnosti s našim pomagačima, vidimo da je vrijeme u ugodnom društvu neprocjenjivo bez obzira na krajnji rezultat.

 

Foto: maligenijalci.com

Foto: maligenijalci.com

Author: Mali Genijalci

Share This Post On