Upari čep s odgovarajućim brojem

igre s čepovima

Foto:maligenijalci.com

Igre s čepovima

Igra uparivanja odgovarajućeg broja na čepu i broja na podlozi jer zabavna igra rukama za djecu, koja pomaže djeci da prepoznaju i nauče brojeve.

Osim osnovnog modela za uparivanje brojeva, možete izraditi i različite predloške za učenje različitih osobina brojeva. Mi smo za starije predškolarce napravili odvojenu ploču za usvajanje pojma parnih i neparnih brojeva.

Osim klasičnih predložaka možete se poigrati i s različitim motivima koje možete dobiti ocrtavanjem i razvrstavanje kružića po papiru.

Što šarenije to je i zabavnije. Djeca vole izazove, a ovaj jednostavni izazov u obliku igre je dobar način za upoznavanje s brojevima.

Pokušajte ne forsirati djecu da moraju naučiti brojeve, kroz igru oni će sami  naučili prepoznavati pojedine brojeve. A ako i ne, važno je da se dobro zabave i da su dobili još jednu zabavnu igru izrađene u vlastitom domu uz kreativnu obitelj.

Svakim svojim djelom, kreirajući različite rukotvorine i donoseći u djetetov život nove ideje, dijete učite da može i samo pretvoriti svoje ideje u stvarnost.

Zašto i ne?  Ljudi su najkreativniji u najmlađim danima, pa zašto da djeca svoju kreativnost ne nauče izražavati kroz dijela.

Foto:maligenijalci.com

Foto:maligenijalci.com

Što Vam je potrebno:

  • Papir
  • Čepovi
  • Marker, bojice, kemijska.
igre s čepovima

Foto:maligenijalci.com

Upute:

  1. Uzmite jedan čep i ocrtajte željene oblike na papiru.
  2. Nakon što ih iscrtate, ispišite unutar svakog kruga broj.
  3. Krugove možete dodatno uljepšati dodajući boje ili pretvarajući ih u željeni oblik.
  4. Na svakom čepu ispišite brojeve sukladno brojevima koje ste koristili na papiru.
  5. Možete ih ponoviti nekoliko puta, ako imate dovoljno čepova.
  6. Ohrabrite dijete da samo stavi određeni čep na odgovarajuće mjesto.
igre s čepovima

Foto:maligenijalci.com

kreativne ideje za djecu

Foto:maligenijalci.com

Nama se posebno sviđa rad s čepovima iz razloga što su odgovarajuće veličine za malene ručice. Aktivnost koju smo danas radili smo omogućili i samoj djeci da nam pomognu u izradi. Ocrtavanje kružića, bojanje istih, podebljavanje ispisanih brojeva, uvažavanje njihove prijedloga i brojne druge pomagajuće aktivnosti smo iskoristili za druženje i poticanje djece na kreativnost.

Možda nisu ploče izrađene s pravilnim krugovima, a tu se i pronašla poneka linija koja je izašla izvan svog okvira, ali što onda? Možda su ploče upravo ovakve i najljepše. Jedinstvene i svojstvene samoj djeci.

Foto:maligenijalci.com

Author: Mali Genijalci

Share This Post On