Fora riba od papira

riba od papira

Foto: maligenijalci.com

Fora riba od papira

Ljeto je vrijeme kada su morske ideje svugdje oko nas. Dok se kupamo u moru, ili pak preznojavamo ovog ljeta s našim mališanima po parkovima, ljeto nam je ove godine inspiracija za brojne projekte.

Poznati smo po tome da jednostavne ideje za kvalitetno vrijeme s djecom volimo podijeliti s našim dragim čitateljima. Danas smo spojili tehniku presavijanja papira, s kreativnim kutkom i bojama, te začinili motivom ribice.

Najbolje od svega je što je ovaj projekt iznimno jednostavan,  te ga samostalno mogu provesti gotovo cijeloga i sama djeca. Imajte povjerenje u svoju djecu, omogućite im dozu samostalnosti i dopustite da njihove ideje vode i ovaj projekt.

Boje, veličina i detalji su bitni, a rezultat Vas neće razočarati. Ribica će ostavljati dojam žive i svojeglave plivačice, no ovaj put po suhom i pod vodstvom malih ručica.

Neka Vam i ovaj projekt bude početnica za nove ideje. Možete ih koristiti za predstave, imitacije, igre sjena ili pak za dekoraciju dječjih soba. Ideja je doista mnogo, samo malo pustite mašti na volju.

riba od papira

Foto: maligenijalci.com

Što Vam je potrebno:

 • Papir u boji
 • Ljepilo
 • Škare
 • Flomići za ukrašavanje
riba od papira

Foto: maligenijalci.com

Upute:

 1. Ako nemate četvrtasti papir, od klasičnog A4 papira načinite sebi jedan.
 2. Presavinite papir od lijevog gornjeg kuta, prema donjem desnom kutu. Kako biste dobili crtu po sredini. Potom vratite papir u prvobitan položaj.
 3. Savinite donji i gornji rub prema sredini papira.
 4. Zalijepite donji dio.
 5. Izrežite papir po sredini ravnomjernim razmacima.
 6. Odrežite vrh (glava ribe da ne ide u špic).
 7. Od preostalog djela napravite polukružni dio i stavite ispod donjeg djela kako bi dobili izgled pravih usta.
 8. Načinite oči, peraje i rep i ukrasite ribu.

 

riba od papira

Foto: maligenijalci.com

Naši mali pomagači su načinili jato šarenih riba plivačica. Zabave nije nedostajalo, a različitih vrsta, podvrsta i novih ideja nije niti ovaj put nedostajalo.

Smijehom  ispunite dane djeteta, te ga ohrabrite da uz malo volje i truda, prekrasne stvari se mogu izraditi.

Nismo zagovornici ispunjavanja dječjih soba igračkama iz trgovina, već naučimo najmlađe da sami sebi stvaraju jedinstvene igračke i da vrijeme mogu provesti u kreativnom okruženju s ljudima koji im daju vjetar u leđa za pretvaranjem vlastitih ideja u stvarnost.

riba od papira

Foto: maligenijalci.com

Author: Mali Genijalci

Share This Post On