Kazalište Trešnja – Pepeljuga i Najotmjeniji div u gradu

Pepeljuga predstava

Foto: kazaliste Trešnja

Kazalište Trešnja

Kazalište Trešnja nastavlja s prikazivanjem predstave Pepeljuga, o kojoj smo ranije pisali,  kroz cijeli tjedan. Više o predstavi Pepeljuga možete pročitati OVDJE

Vrijeme održavanje predstava:

  • utorak, 3. veljače u 10 sati PEPELJUGA
  • srijeda, 4. veljače u 10 sati PEPELJUGA
  • četvrtak, 5. veljače u 10 sati PEPELJUGA
  • petak, 6. veljače u 10 sati PEPELJUGA
Foto: kazalište Trešnja

Foto: kazalište Trešnja

Vikend predstave za djecu:

  • Subota, 7. veljače u 17 sati NAJOTMJENIJI DIV U GRADU
  • Nedjelja, 8. veljače u 11 sati NAJOTMJENIJI DIV U GRADU

Predstava je nastala prema poznatoj slikovnici, a za Trešnju ju je pripremila Sanja Hrenar.

Od karijere uličnog izvođača, preko pisanja pjesmica za reklame na BBC-u, Julia Donaldson postala je vrhunska autorica slikovnica i priča za djecu. Njena je mašta iznjedrila čitav niz likov koje djeca širom svijeta prepoznaju. Neki od njih kao nevjerojatni Grubzon (Gruffalo) postali su pravi klasici. Među brojnim knjigama koje je objavila, one koje je napravila u suradnji s ilustratorom Axelom Schefflerom zauzimaju posebno mjesto i postale su njen zaštitni znak. Osim Grubzona, tu su još i vještica iz priče Mjesta ima na metli svima, Grubzonovo dijete, majmunčić koji traži mamu, pustolovna Pužica kitova družica, bakica koja se žali da joj je Skučena kuća…

Neki su likovi prave “face”. Možda najveći među njima jest div Jura iz priče Najotmjeniji div u gradu – ljubazan i dobar toliko da je djeci neodoljiv. Trešnja je tu prekrasnu priču pretočila u predstavu, a ona govori o Juri koji je bio najneuredniji div u gradu. Uvijek je nosio par smeđih sandala i istu haljinu punu zakrpa. Zbog toga je bio tužan, pa odluči kupiti novu odjeću i postati najotmjeniji div u gradu.. I što mislite, je li onda postao sretan?

Naravno da jest! Ali, je li ostao sretan? Zna li netko? I znate li što je to sreća i kako se daje? O da, sreća se može dati! I može biti bilo što kao na primjer igračka, zagrljaj ili čak kazališna predstava.

Sreća nosi mnoga odijela i može se prerušiti u bilo što. Zato dođite i ne zaboravite povesti sa sobom nekog odraslog koga volite. Ako se u njima još krije dijete, možda (i uz malo sreće) podijelit ćete puno sreće.

Foto: kazalište Trešnja

Foto: kazalište Trešnja

Detalji:

Igraju: Danijel Radečić, Sanja Hrenar, Sandra Hrenar, Matija Antoilć

Rezervacije i informacije: 01/ 3638 556

Cijena ulaznice: 35 kn

Preporučena dob:2+

Trajanje: 40 minuta

 

Author: Mali Genijalci

Share This Post On