Napravite plastelin “Cloud” od dva sastojka

domaći plastelin

Foto: maligenijalci.com

Plastelin “Cloud” 

Kako najbolje opisati plastelin koji smo izradili i testirali s našim malim pomagačima. U pomoć su nam priskočila djeca sa sljedećim epitetima: mekani, paperjast, nježni poput oblaka, prhki. Zato smo ga i nazvali Cloud, odnosno oblak plastelin.

Da bi ste bolje razumjeli o čemu je riječ, najbolje će biti da i svoje mališane obradujete s plastelinom napravljenim na jedan sasvim drugačiji način.

Do sada nismo još izrađivali ovakav plastelin. Tekstura plastelina je posve drugačija. Metode igranja su drugačije. Osjetilni podražaji su drugačiji, a samim time je odlično za razvoj senzomotorike.

Koristeći svoja osjetila dijete istražuje i upoznaje okolinu oko sebe. Stoga nemojte oklijevati. Od samo dva sastojaka koje imate u kuhinji napravite super zabavnu za svoje dijete.

plastelin "Cloud"

Foto: maligenijalci.com

Što Vam je potrebno:

 • Ulje (jestivo ili dječje)
 • Brašno
ideje za djecu

Foto: maligenijaci.com

Način pripreme

 1. Na 1 šalicu ulja, stavite 8 šalica brašna.

Naši prijedlozi:

 • Puno manjih i većih posudice ponudite djeci za igru uz plastelin.
 • Puno manjih i većih žličica, grabilica, modlica i sličnih pomagala.
 • Ponuditi djeci na igru i različite materijale poput riže, zrna kave, sitne tjestenine, kukuruza i drugih sličnih materijala.
 • Rižu možete i obojati. Mi smo uzeli rižu, vodene bojice i kist i na brzinu je obojali prilikom igranja. Samo stavite manje vode, a više boje.

  Foto: maligenijalci.com

  Foto: maligenijalci.com

 • Možete kuhati, raditi različite oblike od modlica, izrađivati torte, pisati po plastelinu, raditi pejzaže, crteže, ili kreirati sloj po sloj različitog materijala u prozirnim čašama. Ideja je jako puno, vjerujemo da će vaše dijete pronaći svoj način zabave s plastelinom

 

plastelin "Cloud"

Foto: maligenijalci.com

Naši utisci su samo pozitivni. Nismo mogli dočekati da ovu ideju podijelimo s vama. Mame su oduševljene dužinom trajanja same igre jer djeca se duže vrijeme mogu zaigrati s plastelinom.

Zadajte im što da naprave i male ručice će vrijedno zadatak ispunjavati.

Preporučujemo svima i velikim i malima. Jednostavno je zarazno. Isprobajte i uvjerite se i sami.

 

djeca ideje

Foto: maligenijalci.com

 

 

 

Author: Mali Genijalci

Share This Post On