Sami u kući – Tvornica Lutaka

Foto:  Damir Žižić/Tvornica Lutaka

Foto: Damir Žižić/Tvornica Lutaka

Najnovija predstava Tvornice lutaka “Sami u kući”, autora i redatelja Staše Zurovca na rasporedu je ove subote, 11. travnja na Sceni Grič ( Jurišićeva 6) u 11 sati. Glume Luka Petrušić, Damir Poljičak i Petra Radin. 

 

Troje djece Damir, Mario i Petra, ostali su sami u kući, a kako roditelja u blizini nema, kaos se sprema. Vesela trojka odvest će vas u svijet cirkusa, gusara, morskih sirena i čarobnih napitaka čiji su recepti spremljeni u najdublje ladice svijeta. No, uza sve slobode koje su im dane odlaskom odraslih i čine ih nedodirljivima, vrebaju i opasnosti. Kako se obraniti od čudovišta i čudaka koji čekaju ispod kreveta ili iza ugla? Dok si rekao keks, sve je riješeno. Zajedništvo je nepobjedivo.

Foto:  Damir Žižić/Tvornica Lutaka

Foto: Damir Žižić/Tvornica Lutaka

 

Aktualnost ove bajke za djecu počiva na vrijednosti koja je u današnje vrijeme gotovo izgubila svoje mjesto i značenje, a to je prijateljstvo. Tegobe suvremenog čovjeka kao što su: usamljenost, otuđenost i bezizlaznost, ali i suprotno tome – vrijednost prijateljstva, u ovoj se predstavi zrcale u  prizorima utemeljenim na stvarnim događajima dječje i naše svakodnevnice.

 

Život se danas, umjesto na emociji, iskrenosti, mašti i jednostavnosti temelji na površnosti, nametnutim lažnim idealima blagostanja i jurnjavi za materijalnim preživljavanjem. Vrteći se u čarobnom krugu nezadovoljstva svijeta koji je biti, odavno na nekoj povoljnoj rasprodaji trampio za imati, čovjek današnjice ne nalazi vremena u kojem bi mislio i na druge osim na sebe, naglasio je autor i redatelj Staša Zurovac.

Foto:  Damir Žižić/Tvornica Lutaka

Foto: Damir Žižić/Tvornica Lutaka

 

Autor, redatelj i koreograf: Staša Zurovac

Scenograf: Žorž Draušnik

Kostimografija: Sara Lovrić Caparin

Glazba: Marjan Nećak

Vizualni identitet: Zdenko Bašić

Fotograf: Damir Žižić

Majstor svjetla: Alen Marin   

Author: Mali Genijalci

Share This Post On